سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
 
تکنیکهای دوست یابی، دوست خوب، دوست یابی
 
 
نسبت دادن گناه [به دوست]، پیک جدایی است . [امام علی علیه السلام] 
»» دوست یابی (قسمت پنجم)

27- مداومت بر دوستى

یـکى از ویژگیهاى دوستى صادقانه و مودت خالصانه آن است که پیوسته رو به افزایش است , وهر چـه زمـان بـر آنـهـایـى کـه در راه خـدا دوستى یکدیگر را اختیار کرده اند مى گذردروابط آنان مـسـتـحـکـمتر و پیوند آنها ریشه دارتر مى شود, چنان که امیرمؤمنان (ع ) فرموده است : دوستى برادران دینى پایدارتر است . برعکس دوستیهایى که بر اغراض شخصى و مصلحتهاى مادى تکیه دارد از همان روزنخست زوال و نـاپـایـدارى بـر آن نوشته شده است , اینان دوستان روزگار خوشى و رفاه مى باشند و همانهایى هستند . که امام على بن ابى طالب (ع ) در شعر مشهور خود آنها رانشان داده است :
و ما اکثر الاخوان حین تعدهم ----- ولکنهم فی النائبات قلیل
آنـان بـه مـقـتضاى شرایط رنگ عوض مى کنند, و همگام با اوضاع زمان تغییر ماهیت مى دهند, بر دوسـتى پایدار نمى مانند و بر محبت ایستادگى نمى کنند . آرى آنان دشمنانندوباید از آنها دورى جست , زیرا در دوستى آنها سودى نیست , چنان که امیرمؤمنان (ع )فرموده است :
ولاخیر فی ود امرى ء متلون ----- اذا الریح مالت مال حیث تمیل
آرى , هـمنشین شایسته و دوست راستین کسى است که در دوستى و برادرى ثابت قدم باشد و در سختى و رفاه به دوستى و محبت خود ادامه دهد, از این رو پیامبرخدا(ص )فرموده است : خداوند مداومت بر دوستى دوستان دیرین را دوست مى دارد پس بر آن مداومت کنید. امیرمؤمنان (ع ) فرموده است : از کرامت انسان است که بر روزگار گذشته خود بگرید, وبه وطن خویش مشتاق باشد, و دوستان دیرین خود را پاس بدارد. داوود(ع ) به فرزندش سلیمان (ع ) گفت : اى فرزند من ! دوست دیرین خود را مادام که بردوستى تـوپایدار است با دوست تازه به دست آمده عوض مکن , و اگر تو را تنها یک دشمن است او را اندک مشمار, و اگر تورا هزار دوست است آنها را زیادمپندار.
یکى از شاعران این معنا را گرفته و گفته است :
و لیس کثیر الف خل و صاحب ----- و ان عدوا و احدا لکثیر
دوسـت دیـریـنـى که دلش غرق در محبت دوست خویش و درونش لبریز از محبت او ووجدانش پایبند دوستى و برادرى با اوست ممکن نیست دوستش را در هر رویدادى که احساس وظیفه کند ترک کند .
چه کسى که دوستش را در حوادث رها سازد یا او را بادیگرى عوض کند هرگز دوستى راسـتـیـن و یا صدیقى گرم و صمیمى نیست بلکه او جزنادانى احمق چیز دیگر به شمار نمى آید, چنان که امیرمؤمنان (ع ) فرموده است : دوستى احمق مانند خاک زدوده مى شود. نیز: نگهبان دوستى باش هر چند نگهبان نمى یابى . امـام صادق (ع ) این دوست نمونه را با این دو بیت که در این باره از دیر زمان بدانها تمثل جسته اند مجسم ساخته است :
اخوک الذی لو جئت بالسیف عامدا ----- لتضربه لم یستغشک فی الود
ولو جئته تدعوه للموت لم یکن ----- یردک ابقاء علیک من الرد
آن حـضرت مى فرمود: نادانى در سه چیز است : تبدیل دوستان , مخالفت بدون دلیل وجستجو از چیزى که به تو مربوط نیست. امـا کـسى که دوست شایسته اش را پس از گذشت رفاقتى طولانى ملول و آزرده سازددوست به شـمـار نـمـى آیـد, چنان که امیرمؤمنان (ع ) فرموده است : از دل آزرده ایمن مباش چه براندازى کوههاى استوار از الفت دادن دلهاى گریزان آسانتر است . امام صادق (ع ) فرموده است : ملول هرگز دوستى نمى کند. نیز: به دوستى انسان آزرده اطمینان مکن چه در آن هنگام که بیشترین اطمینان را به اودارى تو را تنها مى گذارد, و در آن وقت که بیشترین پیوند را به او برقرار مى کنى از تومى برد.
نیز: براى انسان ملول و آزرده دوستى نیست .
دوستى درست هر چه بر دورانش بگذرد و مدتش به درازا کشد بر ثبات آن در نفس ورسوخ آن در دل افـزوده مـى شود و به صورت قرابت و خویشاوندى نزدیک در مى آید, چنان که امیرمؤمنان (ع ) فرموده است : دوستى خویشاوندى به دست آمده اى است . نیز: دوستى پیوسته ترین نسبتهاست . امـام بـاقـر(ع ) فـرموده است :
مؤمن برادر پدر ومادرى مؤمن است چه خداوند مؤمنان را ازگل بهشت آفریده و نسیم بهشت را در سینه آنها به وزش در آورده است از این رو آنها هم از طریق پدر و هم مادر برادرند. امـام صـادق (ع ) فـرمـوده اسـت :
بـیـسـت روز رفـاقت , خویشاوندى است . بسا دوستى ازحیث هـمبستگى و روابط بر خویشاوندى فزونى یابد,
چنان که امیرمؤمنان (ع ) فرموده است : بسا بیگانه که از خویشاوند نزدیکتر است . نیز: خویشاوندى به دوستى نیازمندتر است تا دوستى به خویشاوندى . امـام حسن (ع ) فرموده است : خویشاوند کسى است که محبت او را نزدیک کرده هر چندنسبتش دور بـاشـد و بـیـگـانـه کـسـى اسـت کـه نـبودن محبت او را دور کرده اگر چه نسبتش نزدیک باشد. هـرگـاه بـرادرى و دوسـتـى مـیان دو تن به سر حد کمال رسد مودت در دل آنان رسوخ یابدبه گـونـه اى که گذشت زمان و دگرگونى شرایط نتواند در آن مؤثر واقع شود این امرروشنگر آن است که میان این دو دوست همگونى فطرى و قرابت طبیعى و گفت و شنودروحى وجود دارد و گر نه با یکدیگر سازگار نمى شدند و میان آنها توافق حاصل نمى شد. پـیـامبر خدا(ص ) فرموده است : ارواح سپاهیانى منظم اند آنچه از آنها یکدیگر رامى شناسند با هم الفت مى گیرند و آنچه از آنها یکدیگر را نمى شناسند پشت به هم مى کنند. عـلـى بن ابى طالب (ع ) فرموده است : نفوس شکلهایى هستند هر چه از آنها با هم شباهت دارد با یکدیگر متفق مى شوند, و مردم به همشکلهاى خود راغبترند.

28- خوب گوش دادن به سخن دوست

هنگامى که دوستت با تو سخن مى گوید آنچه وفادارى و ادب بر تو واجب مى کند آن است که روى خـود را مـتـوجـه او کـنـى و به سخنان او گوش دهى و رشته سخنان او را پاره نکنى , و در طول گـفتار او دل را به چیزى مشغول نگردانى , چه این امور به دوستى آسیب مى زند, و صفاى محبت را تیره مى سازد . و بکوش که با دوست خویش چنان باشى . که شاعر گفته است :
من لى بانسان اذا اغضبته ----- و جهلت کان الحلم رد جوابه
و اذا طربت الى المدام شربت من ----- اخلاقه و سکرت من آدابه
و تراه یصغی للحدیث بقلبه ----- و بسمعه و لعله ادرى به
پـیامبر خدا(ص ) و ائمه اهل بیت (ع ) خوب گوش دادن به گفتار کسى را که با تو سخن مى گوید نـشـانـه مروت و جوانمردى انسان شمرده اند, چنان که پیامبر خدا(ص ) فرموده است : از مروت و جوانمردى است که انسان به هنگامى که دوستش با او سخن مى گویدبه گفتارش گوش دهد, و از خوبى همراهى دوست است که وقتى بند کفش دوستش پاره شود به خاطر او بایستد. نـیـز خـوب گـوش دادن بـه سـخن دوست دلیل بر درستى راى توست ,
چنان که امام صادق (ع ) فرموده است : از چیزهایى که بر درستى راى انسان دلالت دارد برخورد نیکوو خوب گوش دادن است . همچنین پیامبر گرامى (ص ) و ائمه اهل بیت (ع ) گوش ندادن به سخنان گوینده را تا آنگاه که به پـایـان رسـد از دلایـل نادانى و روش نادانها شمرده اند, امام صادق (ع ) فرموده است : ازخوبیهاى نادانهاست که پیش از آن که بشنوند پاسخ مى گویند, و پیش از آن که بفهمندمخالفت مى کنند, و به چیزى که در آن آگاهى ندارند داورى مى کنند. کـسـى کـه بـه سـخـنان تو گوش نمى دهد و گفتار تو را شنوا نیست سخن گفتن و گفتگو با اوسزاوار نیست , و اگر بر اثر عدم رعایت این اصل احساس اهانت کردى نباید جز خودت را ملامت کـنـى ,
چنان که پیامبر خدا(ص ) در وصیت خود به امیرمؤمنان (ع ) فرموده است : اى على ! هشت نـفرند که اگر دچار اهانت شوند نباید جز خودشان را ملامت کنند: آن که به میهمانى مى رود بى آن بـه آن کـه دعـوت شـده بـاشد, کسى که به صاحبخانه امر و نهى مى کند, آن که از دشمنانش خواهان نیکى باشد, کسى که از فرو مایگان درخواست بخشش کند, آن که در رازى که میان دو تن جـریـان دارد وارد شود بى آن که او را دخالت داده باشند, کسى که به حاکم اهانت کند, آن که در جـایـى از مـجـلـس بنشیند که شایستگى آن را ندارد, و دیگر آن که با کسى سخن گوید که به او گوش نمى دهد. یکى از شاعران این معنا را در ابیاتى به نظم در آورده که ما آنها را با اندک تصرفاتى نقل مى کنیم :
یستوجب الذم فى الدنیا ثمانیة ----- لالوم فى واحد منهم اذا صفعا
فطالب من لئام الناس مکرمة ----- و باغى الخیر من اعدائه طمعا
و متحف بحدیث غیر سامعه ----- و الضیف یامر رب البیت مرتفعا
و مستخف بسلطان له خطر ----- و داخل بین سر اثنین مندفعا
و جالس مجلسا فى غیر موضعه ----- و داخل الدار تطفیلا بغیر دعا
دیـل کارنگى درباره خوب گوش دادن و تاثیر فوق العاده آن در کسب قلوب و جذب نفوس سخن گـفـته و گفتار خود را به این جمله کوتاه پایان داده است که : اگر مى خواهى مردم تو را دوست بدارند از قاعده شماره 4 پیروى کن : شنونده خوبى باش , و گوینده را تشویق کن که از خودش سخن گوید. در این فصل آمده است : اگر مى خواهى مردم از گرد تو پراکنده شوند و هنگامى که اجتماع آنها را ترک کردى تو را مسخره کنند چنین باش : بـه کـسـى فـرصـت سـخـن گفتن مده . و پیوسته از خودت سخن گوى , و هرگاه ضمن آن که دیگرى سخن مى گوید اندیشه اى به ذهنت خطور کرد منتظر مباش تا او گفتارش را تمام کند چه او مانند تو تیز هوش و با ادب نیست پس چرا وقت خود را با شنیدن گفتاریاوه اش ضایع کنى ... بلکه در میان سخنانش بر او وارد, و در نیمه گفتارش با او روبروشو. سپس مى گوید: براى آن که گوینده برجسته اى بشوى نخست شنونده خوبى باش .

29- با دوستان به انصاف رفتار کردن

هرگاه مى خواهى رفیقان و دوستان تو زیاد شوند, و مقام و منزلت تو در میان مردم بزرگ گردد, و مـردم بـه دیده احترام به تو بنگرند در گفتار خود منصف و در احکام خویش عادل باش . در حق بـرادر دیـنـى خـود بـى انصاف مباش , و حق هیچ کس را پایمال مکن , چه این رویه باعث افزایش دوسـتـى و اسـتـحـکام علایق و پیوندهاست . از این رو پیامبر اکرم (ص ) وائمه اهل بیت (ع ) اهتمام فراوانى به این امر که داراى فواید بسیار و متضمن نفع عمومى است مبذول داشته اند. پـیـامـبر خدا(ص ) فرموده است : خوشا به حال کسى که اخلاقش پاک , و نهادش پاکیزه , ونیاتش شـایـسـته و ظاهرش پسندیده باشد, زیادتى مالش را انفاق کند, و از زیاده روى درگفتار امساک ورزد, و با مردم به انصاف رفتار کند.
نـیـز: برترین اعمال با مردم به انصاف رفتار کردن , و مواسات با برادر دینى , و به یاد خدابودن در همه احوال است .
نـیـز: کـسـى کـه در مالش با مستمندان مواسات و با مردم به انصاف رفتار کند او براستى مؤمن است.
امـیـرمؤمنان (ع ) فرموده است : بدانید کسى که با انصاف با مردم رفتار کند خداوند برعزت اومى افزاید.
امـام صـادق (ع ) فـرمـوده اسـت : ایا تو را خبر ندهم به سخت ترین چیزى که خداوند برخلق خود واجب کرده است ؟ پرسش کننده گفت : چرا, امام (ع ) فرمود: با مردم به انصاف رفتار کردن , و مواسات بابرادر دینى , و به یاد خدا بودن در همه جا. نیز: کسى که به انصاف با مردم رفتار کند شایسته است که نسبت به دیگران داورى کند.
نـیـز: هـرگز دو نفر در امرى نزاع نمى کنند جز این که هرگاه یکى از آن دو با رفیقش به انصاف رفتار کند آن دیگرى که نپذیرد از او شکست خورده است . نیز: دوستى میان اشخاص به سه چیز نیاز دارد اگر آنها را به کار برند دوستى ادامه مى یابد و گر نه جدایى و دشمنى اتقاق مى افتد, و آنها عبارتند از: انصاف , ترحم متقابل وترک حسد.
نـیـز: سـه چـیـز دوستى را جلب مى کند: انصاف در معاشرت , همدردى و مواسات درسختیها, و داشتن قلب سلیم
لـیـکـن - بـا تاسف بسیار - اکثر مردم از روح انصاف به دورند و به همین سبب دوستى صادقانه و برادرى صحیح میان آنها اندک است , چنان که امیرمؤمنان (ع ) فرموده است : اندکى از دوستان به انصاف رفتار مى کنند.

30- اطعام دوستان

همه ما درک مى کنیم که اجتماع دوستان در یک خانه و بر سر یک سفره بودن دربرانگیختن روح دوسـتى و نزدیکى میان آنها از چه اهمیت فوق العاده اى برخوردار است . اینان از چنین مجالسى بر نمى گردند جز این که در بازگشت دلهاشان از محبت لبریز ونفوسشان سرشار از مودت نسبت به یـکـدیـگـر اسـت و هـمگى شکرگزار و ثناگوى دوستى هستند که آنها را مورد لطف قرار داده و مـشـمـول فـضـل و احـسـان خود ساخته است و درنتیجه بر محبت و مودت خویش نسبت به او مى افزایند. از این رو روایات بسیارى از ائمه اهل بیت (ع ) در تشویق و ترغیب بر اطعام دوستان واردشده است تا منافع بسیار آن در دنیا و پاداش بزرگ آن در آخرت عاید آنان گردد.
امـیـرمؤمنان (ع ) فرموده است : اگر یک صاع سه کیلو گرم ) طعام فراهم سازم و برادران دینى خود را بر گرد آن جمع کنم نزد من محبوبتر است از این که بنده اى آزادکنم . از سـدیر نقل شده که گفته است : ابوجعفر امام باقر(ع ) به من فرمود: اى سدیر آیا هر روزبنده اى آزاد مـى کـنـى ؟ عرض کردم : نه , فرمود: پس هر ماه ؟
عرض کردم : نه , فرمود: پس هرسال ؟ عرض کردم : نه , فرمود: سبحان اللّه آیا دست برادر دینى خود را نمى گیرى و ا ورا به خانه ات نمى برى و اطـعـام نمى کنى , به خدا سوگند این اطعام از آزاد کردن برده اى از فرزندان اسماعیل (ع ) افضل است . از ابـى بصیر نقل شده که گفته است : سخن از اصحاب ما (برادران مذهبى ) به میان آمد,گفتم : مـن ناهار و شام نمى خورم مگر آن که دو یا سه تن یا کمتر یا بیشتر از برادران درکنارم باشند .
ابى عبداللّه (ع ) فرمود: احسان آنها بر تو بزرگتر از احسان تو بر آنهاست . عرض کردم : فدایت شوم , این چگونه است و حال آن که من به آنها طعام مى خورانم , ومالم را براى آنها خرج مى کنم , و خانواده و خدمتکارانم به آنها خدمت مى کنند؟ فرمود:وقتى آنها بر تو داخل مى شوند رزق فراوانى را بر تو وارد مى کنند و زمانى که خارج مى شوند با مغفرت و آمرزش الهى بیرون مى روند. بـه اسـحـاق فـرمـود: آیـا بـرادران دیـنى تو به خانه ات وارد مى شوند و از طعامت مى خورند واز آشـامیدنیهایت مى نوشند, و پا بر فرش تو مى نهند؟ عرض کردم : آرى , فرمود: بدان آنها از خانه ات بـیـرون نـمى روند جز این که بر تو فضیلت دارند . اسحاق گفت : اى آقاى من , آنها به خانه ام وارد مى شوند, و طعامم را مى خورند و بر روى فرش من مى نشینند بااین همه از خانه ام بیرون مى روند در حـالـى کـه بـر مـن فـضیلت دارند؟ فرمود: آرى آنان روزى خود را خورده اند و گناهان تو و عائله ات را از خانه بیرون برده اند. نیز: کسى که برادر دینى خود را اطعام کند پاداش کسى را دارد که فئامى از مردم رااطعام کرده باشد, پرسیدند فئام چیست ؟ فرمود: یکصد هزار نفر از مردم . نـیـز: یـک وعـده غذا که برادر مسلمانم نزد من بخورد برایم محبوبتر است از آن که بنده اى آزاد کنم. از صـحاف روایت شده که گفته است : ابى عبداللّه (ع ) فرمود: اى حسین آیا برادران دینى خود را دوست مى دارى ؟ عرض کردم : آرى , فرمود: به مستمندان آنها سود مى رسانى ؟ عرض کردم : آرى , فـرمـود: آگـاه باش بر تو واجب است دوست بدارى کسى را که خدا رادوست مى دارد, اما به خدا سوگند سود نمى رسانى به کسى از آنها مگر آن که او رادوست بدارى , آیا آنها را به خانه ات دعوت مـى کـنى ؟ عرض کردم : من غذا نمى خورم جز وقتى که دو یا سه مرد از آنها یا کمتر و یا بیشتر در کـنـارم بـاشـند, ابى عبداللّه (ع ) فرمود: آگاه باش احسان آنها به تو بیشتر از احسان تو به آنهاست , عـرض کـردم : فـدایـت شـوم ,طـعـام خود را به آنها مى خورانم , و آنها را در خانه و زندگیم وارد مى کنم , با این حال احسان آنها بر من بیشتر است ؟ فرمود: آرى , آنها وقتى داخل خانه ات مى شوند باآمرزش تو و عائله ات وارد مى شوند و هنگامى که از خانه ات خارج مى شوند گناهان تو وعائله ات را به همراه خود بیرون مى برند.
****
19) پایه هاى دوستى 10(زیادى موافقت و کمى مخالفت)

31- زیادى موافقت و کمى مخالفت

اگر دوستان عادت کنند که هماهنگى را میان خود بیشتر و مخالفت و ناسازگارى را کمترکنند و ایـن خـوى بـرجـسـته را در خود به وجود آورند بى شک همگى خوشبخت خواهندشد و از وفور نـعـمت و زندگى گوارا برخوردار خواهند گردید, و ریشه هاى اختلاف ونزاع در میان آنها قطع خـواهـد شـد و هرگز بین آنان برخورد و مخالفت اتفاق نخواهد افتادچه مخالفت دوستان با آراى یـکدیگر و پافشارى هر کدام در اثبات راى خود موجب قطع رشته محبت و شکستن پیوند برادرى است . اما کثرت موافقت و هماهنگى از مهمترین عوامل دوستى و نزدیکى و همسویى است , ازاین رو ائمه اهل بیت (ع ) نظر دوستان را به این امر مهم که فواید بزرگ و منافع سرشار آن به خودشان برگشت دارد جلب کرده اند. امـام عـلى بن ابى طالب (ع ) فرموده است : در دوستى کثرت موافقت و قلت مخالفت انسان کافى است . از امـام حـسـن بـن عـلـى (ع ) پـرسـیـدنـد: شـرف چـیـسـت ؟ فـرمـود: مـوافقت با دوستان و حفظ همسایگان. امام جواد(ع ) فرموده است : کثرت موافقت و قلت مخالفت از نشانه هاى محبت است .

32- اصلاح خویشتن پیش از اصلاح دیگران

اگر هر انسانى در عیوب نفس خویش بیندیشد همان گونه که در عیبهاى دیگران مى اندیشد بى تـردیـد همه مردم از سعادت و نیکبختى برخوردار مى شدند, و چنانچه هرکسى به محاسبه نفس خـویـش مـى پـرداخت چنان که به محاسبه دیگران مى پردازد بى شک از فایده اى بزرگ بهره مند بـودیـم . لـیکن انسان با دیده اى به دیگران مى نگرد که با آن به خود نمى نگرد, و آنچه را از دیگران زشـت مى شمارد از خود زشت نمى داند . به همین سبب است که در تعلیم و وعظ تاثیر چندانى در نـفوس براى آنها نمى بینیم , زیرا واعظاگر به وعظ خود عمل نکند در موعظه او سودى نیست , و آمـوزگـار هـر گـاه از کمال بهره مند نبوده و اخلاقش را پاکیزه نکرده باشد در تعلیم او فایده اى وجود ندارد.ابوالاسودوئلى این معنا را بسیار شیوا و بدیع سروده و گفته است :
یا ایها الرجل المعلم غیره ----- هلا لنفسک کان ذا التعلیم
تصف الدواء لذی السقام وذى الضنا ----- کیما یصح به وانت سقیم
ونراک تصلح بالرشاد عقولنا ----- ابدا وانت من الرشاد عدیم
ابدا بنفسک وانهها عن غیها ----- فاذا انتهت عنه فانت حکیم
فهناک یسمع ما تقول ویهتدى ----- بالقول منک وینفع التعلیم
لاتنه عن خلق وتاتی مثله ----- عار علیک اذا فعلت عظیم
ابـتـدا کـردن به اصلاح نفس خویش و رفع نقایص و سد عیوب آن پیش از شروع به اصلاح دیگران یکى از راههاى کسب محبوبیت میان مردم و به دست آوردن مودت و تحسین آنهاست همان گونه کـه مـحـاسبه وضع مردم و پیگیرى لغزشهاى آنها ضمن اهمال دراصلاح خویش سبب دشمنى و ناخشنودى از او در میان مردم است .
دیـل کـارنـگـى گفته است : آیا همین حالا در ذهن خود کسى را سراغ دارى که از ته دل دوست داشـتـه بـاشى صفات او را اصلاح و اخلاق او را تهذیب و وى را به راه راست هدایت کنى , اگر امر چـنـیـن اسـت ایـن بزرگوارى و بخششى است که سزاوار شکرگزارى است , لیکن چرا از خودت شـروع نـمى کنى چه از دیدگاه طبیعت انسانى اهتمام و توجه به خود محبوبتر از اهتمام به غیر و نـیـز خـطر آن کمتر است . سپس مى گویى در این که فى المثل یک سال تمام را براى رفع نقایص نـفـس خـویش و تصحیح معایب آن تخصیص دهى و پس از آن مى توانى همه سالهاى پس از آن را براى اصلاح نهاد و تهذیب اخلاق مردم اختصاص دهى .
نیز: گفته است : براى آن که زمام مردم را به دست آورى بى آن که نسبت به آنها بدى روادارى یا دشمنى آنان را برانگیزى از قاعده شماره 3 پیروى کن : از خطاهاى خود سخن گو پیش از آن که دیگرى را مورد انتقاد و خرده گیرى قراردهى اکـنـون گـوش فرا ده به آنچه درباره این موضوع مهم از پیامبر خدا(ص ) و ائمه اهل بیت (ع )وارد شده است . پیامبر خدا(ص ) فرموده است : در عیبناک بودن انسان همین بس که به چیزى در مردم بنگرد که از دیدن آن در وجود خودش نابیناست , و مردم را به چیزى سرزنش کند که خود توانایى ترک آن را ندارد, و همنشین خود را به چیزى که به او مربوط نیست آزاردهد. نیز: خوشا به حال کسى که عیب او وى را از توجه به عیوب مردم بازداشته است. نیز: هنگامى که مى خواهى عیوب دیگرى را بازگو کنى عیبهاى خود را بازگوکن.
امیرمؤمنان (ع ) فرموده است : هر کس خود را پیشواى مردم قرار دهد باید پیش ازآموزش دیگران نـفـس خود را آموزش دهد, و باید تادیب دیگران به وسیله رفتارش مقدم بر تادیب مردم با زبانش باشد.
نیز: کسى که به عیب خود بنگرد از عیب دیگران روى مى گرداند.
نـیز: عیبهاى مردم را پیگیرى مکن چه اگر درک کنى آنچه تو را به عیبجویى از مردم وامى دارد از عیوب توست .
آن حضرت به فرزندش امام حسن (ع ) فرموده است : آنچه را از دیگرى زشت مى دانى ازخودت نیز زشت بدان .



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » دوستی ( شنبه 90/1/27 :: ساعت 1:48 عصر )

»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

آسیب ارتباط های اینترنتی در افراد متأهل
تصور جوانان از ارتباط زوجین مخدوش است
دوستی به نیت ازدواج یا تعرض؟
راهکارهای پیشگیری از دوستی های خیابانی دختر و پسر
هویت دوستی های خیابانی
ازدواج و دوستی های خیابانی
آسیب شناسی دوستی های خیابانی و پیامدهای آن
دوستی اینترنتی و اخاذی 20 میلیونی از دختر جوان
دوستی اینترنتی؛راه رفتن روی لبه تیغ
دوستی اینترنتی؛راه رفتن روی لبه تیغ
سوء استفاده از یک رابطه دوستی اینترنتی !
دوستی های اینترنتی
داستان پایان یک دوستی اینترنتی خاموش
آسیب های دوستی
کمک به دوست یابی فرزندان
[همه عناوین(174)][عناوین آرشیوشده]


و[20] . در[14] . به[9] . از[9] . را[9] . دوستی[6] . که[6] . می[6] . خود[6] . دوست[6] . است[5] . با[5] . که[5] . دوستان[5] . دیگران[4] . شما[4] . کند[4] . ویژگی[4] . آنها[4] . داشته[4] . بیشتری[4] . خوب[4] . دارند[3] . دنیا[3] . آن[3] . این[3] . باید[3] . انسان[3] . کنار[3] . یک[3] . متمایز[3] . سبب[3] . شرایط انتخاب دوستان[3] . سری[3] . گردد[3] . دوستان اینترنتى‏[3] . دوستان اینترنتى، دشمنان خانگى[3] . رابطه[3] . زیرا[2] . دین[2] . دوستی اینترنتی؛راه رفتن روی لبه تیغ[2] . صمیمی[2] . مدل لباس[2] . کار[2] . ولی[2] . ویژگی های دوست خوب[2] . یک[2] . وجود[2] . ی[2] . یا[2] . مانند[2] . موحدی[2] . شکل[2] . صحیح[2] . نیازهای[2] . نیز[2] . های[2] . انسان،[2] . باشند[2] . باشید[2] . برقراری[2] . انواع دوستان[2] . پذیرفته[2] . آسیب های دوستی[2] . آخرت[2] . است.[2] . او[2] . اسرار دوستی برای هر روز از ماه، گفتاری کوتاه پیشنهاد شده است.[2] . دنیای جوان هیجان انگیز است و خطرآفرین[2] . دارد[2] . روابط[2] . خط قرمز در دوست داشتن کجاست؟[2] . جهنم[2] . برای دوستان خود دعا کنید![2] . بهشت[2] . خانه دوست کجاست؟ محققان می‌گویند داشتن دوستان صمیمی می‌تواند ب[2] . جان[2] . چه[2] . چه خطراتی کاربران اینترنت را تهدید می کند؟خطرات چت کردن چیست؟ . چه وقت دوستیها رنگ می بازد؟ . چه کنیم تا دوستی هایمان پایدار بماند سعی کنید در زمینه دوستیابی . چهره های خائن . چون . حالا شروع کن . حس رقابت به رابطه تان صدمه می زند . حسادت گاهی عشق را از بین می‌برد . حساسیت‎ها، . حسن . حصار زبان مانع ارتباط می شود . حضور . حقه مجله قدیمی . حیله یا بازی . حکم شرعی دوستی با گناهکاران راهکارهای برای هدایت گناه کار مهم . خاص . جدید ترین مدل های لباس . جدیدترین . جدیدترین مدل های لباس . جرائم اینترنتی . جرائم اینترنتی چیست؟ . جعبه ابزار زن و مرد . جلوگیری از دلزدگی مردان نسبت به همسر خود . جلوگیری از طلاق . جلوه . جهان . به ارزشهایتان پایبند باشید . به دخترانش علاقه زیادی دارد . به دوستان خود خیانت نکنیم . به طرف خانه . به عالمی نفروشیم مویی از سر دوست 10 راه برای پیدا کردن دوست و . به کار انداختن نیروی اعتماد به نفس . به کارهایش توجه کنید نه حرفهایش . بهای خیانت . بهترین . بهترین دوستشان باشید . بهترین مدل های لباس . خانواده همسرتان را دریابید... . خرد . خردمند ساختن بی خردی . بودن از آن پس برای همیشه . بررسی عوامل طلاق و جدایی همسران . جوانی . چاپلوس . چت . چرا مردها نمی توانند شغلشان را حفظ کنند . چرا نباید کودکان از اینترنت فاده کنند؟ . چگونه باید از مردها انتقاد کنیم . چگونه به فرزندمان بگوییم سیگار نکشد . خطر اینترنت برای کودکان و نوجوانان . خطرات اینترنت برای کودکان و نوجوانان . خطراتی دارد . خلق . خوار تشویق و حمایت . خوار نوازش . خواستگاری نویسنده: اکرم حسین زاده-محمد احسان تقی زاده شناخت همسر . خواسته‏های عشق زندگی‏تان در اولویت هستند . خواهد . خـواهـید . خوب به نظر رسیدن و خوب نگاه کردن . پارسایی . پدیده . خوش . خوگاری . خوی . خیالباف . خیلی حسود . دارای صبر ایّوب . روحی . روز بیست و پنجم . روز بیست و دوم . روز بیست و سوم . روز بیست و ششم . روز بیست و نهم . روز بیست و هشتم . روز بیست و هفتم . روز بیستم . روز چهلم . روز سی و پنجم . روز سی و چهارم . روز سی و دوم . روز سی و سوم . روز سی و ششم . روز سی و نهم . روز سی و هشتم . روز سی و هفتم . روز سی و یکم . روز سی‏ام . روز شانزدهم . روز نوزدهم . روز هفدهم . روزه سکوت . روش . ریشه . زر . زمانی برای خوشبختی نویسنده:خجسته ناطق منبع:روزنامه قدس اگر قص . زن ابزار جسمی و مرد ابزار موفقیت است . زنان مجرد و مردان متاهل . زندگی . زندگی زناشویی . زوال . زود رنج . زیاده‎روى . دارد. . دامن . داستان پایان یک دوستی اینترنتی خاموش . داشت. . داشتن . در اینترنت چه سوءفاده هایی وجود دارد؟ . در مورد مردانی که طلاق گرفته اند عجله نکنید . درجات . درخت دوستی «داستان یک دوست » یکی از پرسش های مهم در باب دوستی . درخواست . دشمنى . دعای عشق برآورده می‏شود . دقت . دلایل ناسازگاری همسران جوان . دلسرد نشوید . دهد . دو اشتباه=دو اشتباه . دو دل . دو کلید طلایی . دوران . دوره ماهانه زنانه . دوست خوب دوستی است که... در جهان امروز وجود برخی از وسائل ارتبا . دوست یابی . دوست یابی (قسمت پنجم . دوست یابی (قسمت چهارم) . دوست یابی (قسمت سوم)تفاوت ها را جشن بگیریم . دوست یابی (قسمت ششم . دوست‌یابی به سبک ماهی‌ها چکیده: دوست‌یابی، به سبک ماهی‌ها، همان‌ . دوست، . اسلامی . اسلحه ای در جیب . اشتباهات رایج در زمان خواستگاری 1- انکار و یا نادیده گرفتن اطل . اشترنبرگ . اعتقاد . اعتیاد . اعمال . افراد . افراد سود جو در اینترنت . اقدامات دوستانه . اگر . انتخاب . انتشار . اندازه . اندوزی . اوّلاً . ای . ایجاد . ایده آل ها و برخوردهای بد . ایرونی . ایمان . ایمیل های مزاحم . ایمیل های مزاحم چیست؟ . استراتژی اغوا . استفاده بیشتر از زبان قراردادی . از تطبیق همسر تا زن ذلیلی . از نظر جسمی ضعیف . ازدواج و خانواده بدون شک تعاملات درون خانواده یکی از مهمترین عوا . ازدواج و دوستی های خیابانی . اساس مرد . اساسی . آداب دوستی با همکاران . آداب دوستی با همکاران آیا می‌دانستید نزدیک به 20 درصد از روابط . آداب دوستی را رعایت کنید . آداب رفاقت . آداب رفاقت نویسنده: آیةالله حسین مظاهری بحث ما در باره رفاقت . آرایش . آسیب ارتباط های اینترنتی در افراد متأهل . آسیب شناسی . آسیب شناسی تبلیغات اینترنتی . آسیب شناسی دوستی های خیابانی و پیامدهای آن . (تملق . ؛ . «داستان یک دوست » یکی از پرسش های مهم در باب دوستی آن است که: . 20 نکته کلیدی برای یک زندگی زناشویی سعادتمند . 40 چهره رفاقت . 45 . 6 دلیل برای دوست‌یابی در محل‌کار 1. ما تقریبا 220 روز از س . 6 راز شگرف دوست یابی دیل کارن معتقد است که شما می توانید طی دو . Love . Scale . Sternberg’s . Triangular . آثار سوء تبلیغات اینترنتی . آثار مثبت و منفی دوستی های دوران نوجوانی . آثار مثبت و منفی دوستی های دوران نوجوانی والدین و مسؤولان همیشه . آسیب‌شناسی رابطه بین دختر و پسر قبل از ازدواج . آسیب‎هایی . آموزش اختلاط . آن- . آن چه در دوستی مهم است ... . آنچه را دوست پسندد، نیکوست نویسنده:احمد حیدری ازدواج راه صحیح و . آیا شوهر می‌تواند در مقابل دیگران عیوب همسرش را بگوید؟ . آینده . آیین دوستی . ابتکار در قرارها . ابراز ناراحتی . اجتماعی . احترام . احساس آرامش می‌دهد . احکام کسانی که عشق گرفته اند!؟ نقل می کنند فردی که سرما خورده ب . احکام کسانی که عشق گرفته اند!؟ نقل می کنند فردی که سرما خورده ب . اخلاق . ادامه داستان: به زیبایی تمام، تام تونست با این فرمول سام را صمیم . پرهیز از مجادله . پسندد، . پسندیده . پوست و استخوان . پوشش زمستانی . پیامبرها الگوی عشق ورزی هستند . پیامد زندگی با همسر ایرادگیر . پیش نیازهای خواستگاری دوستان عزیز، ما سعی داریم در این مقاله شم . تأملی برآسیب‏شناسی دوستی ها . تا دلت بخواهد گاف . تاپ . تبلیغات هک موبایل چیست . تحصیل بعد از ازدواج . تحقیر . ترسو . ترویج .
 

>> بازدید امروز: 33
>> بازدید دیروز: 49
>> مجموع بازدیدها: 806466
» درباره من «

تکنیکهای دوست یابی، دوست خوب، دوست یابی

.::مرجع کد آهنگ::.

.::دریافت کد موزیک::.



» پیوندهای روزانه «

گردنبند love 2 love
گردنبند مروارید عشق
ساعت طرح عشق [1]
تی شرت عشق
آینه دکوراتیو طرح عشق
ست کامل مروارید عشق
ساعت دیواری فانتزی عشق
شال عشق
ساعت طرح romance نماد عشق
دفتر خاطرات عشق [1]
ساعت طرح عشق
ساعت عاشقانه مچی آشوبم تویی [1]
cshop
هالیوودشاپ [1]
مطالب جذاب و خواندنی [68]
[آرشیو(18)]

» آرشیو مطالب «
یک دوست خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
ویژگی های دوست خوب
دوستان خوب یک سری ویژگی دارند که آنها را از دیگران متمایز می کن
یک دوست خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
راهنمای برقراری ارتباط سالم با دیگران و دوست یابی
یک دوست خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
اخلاق نیکو از ویژگی های یک دوست خوب است
ویژگیهای دوست خوب
دوسـتـان خـوب یـک سری ویژگی دارند که آنها را از دیگران متمایز می
درک دوستی‎های ارزنده و تفکیک آن از دوستی‎های نامناسب
نقش دوست در زندگی جوان
دوســت و دوستـــــــــــی
نقش دوستان در شکل‏گیری شخصیت نوجوانان
آیین دوستی
رفقای ناباب از راه مانیتور وارد خانه می شوند
میانه‎روى در دوستى و دشمنى
چگونه به دوستان نزدیک بگوییم «نه»
دوست یابی
سخنان معصومان علیهم السلام (روش دوست یابی)
چگونه تفریح کنیم؟
دوست یابی به سبک ایرونی طنز
شیوه های دوست یابی
دستورالعمل قرآنی:شیوه دوست یابی
مقیاس عشق مثلثی اشترنبرگ
به عالمی نفروشیم مویی از سر دوست
6 راز شگرف دوست یابی
آثار مثبت و منفی دوستی های دوران نوجوانی
آداب دوستی با همکاران
چه کنیم تا دوستی هایمان پایدار بماند
6 دلیل برای دوستیابی در محلکار
خانه دوست کجاست؟
تأثیر دوست
ملاک‏هاى دوست خوب
دوست از دیدگاه بزرگان
دوست یابی و اخلاق اجتماعی در روایات
دوست با ارزش از دیدگاه امام علی (علیه السلام)
آسیب های دوستی
آیا دیوانه وار عاشق هستید؟
تست عشق - چه قدر عاشق هستید؟ میزان عشق خود را بسنجید
شناخت شخصیت عشقی شما - تست عشق

» لوگوی وبلاگ «


» لینک دوستان «
عاشق آسمونی
عاشقان
دیار عاشقان
لحظه های آبی( دلسروده های فضل ا... قاسمی)
((( لــبــخــنــد قـــلـــم (((
همنشین
سایت اطلاع رسانی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
hamidsportcars
هادرباد شناسی (روستایی در شرق شهرستان بیرجند) HADERBAD SHENASI
شاعرانه
بهارانه
بلوچستان
قران
کارواش خانگی همه کاره جت مینی
هسته گیر آلبالو
دستگاه بادکش طبی بدن رفع خستگی و حجامت
آنلاین گلچین
اسپایکا
قدم بر چشم
چرخ خیاطی
فروش اینترنتی
میرسالار
سورپرایز
أنّ الارض یرثها عبادی الصالحون
بهترین نرم افزارهای، مالی، اداری حسابداری، انبارداری
مشاور
اسیرعشق
روانشناسی آیناز
جبهه مقاومت وبیداری اسلامی
فریازان (تویسرکان)...faryazan
امام مهدی (عج)
طراوت باران
کافه محلی است برای جمع شدن وسرچشمه آغاز زایش هرچشمه است
کلبه عشق
دخی رپر
یادداشتها و برداشتها
جنون قلم
جهاد ادامه دارد...
شعر و پیامک و ...
عکس سرا- فقط عکس =کیلیپ=موزیک.
تیشه های اشک
فقط عاشق ها وارید شوند.................منامن
سلام آقاجان - خرید و فروش محصولات کشاورزی و عطاری ها
عکس های زیبا و دیدنی از دنیای پرندگان
❤ღنیلوفرهای آبیღ❤
گیاهان دارویی
سرزمین رویا
اصل 110، اصل ولایت فقیه (ولایت نیوز)
گلبرگ
تسنیـــــمــ.ــــــــ..ـــــــ
The best of the best
قافیه باران
یامهدی
من الغریب الی الحبیب
نور
مجموعه بیانات رهبر معظم
امیر محمد
عشق الهی: نگاه به دین با عینک محبت، اخلاق، عرفان، وحدت مسلمین
محمد قدرتی MOHAMMAD GHODRATI
کامپیوتر و لوازم جانبی و نرم افزار آموزش
عمو همه چی دان
فتو بلاگ
نه/ دی/ هشتاد و هشت
ماه
پرسش مهر
تنهاترین عاشق
ســـــــــرزمـــــــیـــن آهــــــن
سرود عرش
کیمیا
تنهای غریب
نوری چایی_بیجار
* روان شناسی ** ** psycology *
خانه داری، گل آرایی، دوخت لباس زنانه و مردانه، تزیین منزل
تبادل نظر
وای ندیدید شما ا!!!!!!!

TAT ANJELINA
مجموعه مقالات رایانه MOGHALAT COMPUTER
راه و راهنما
خط بارون
نبض شاهتور
آمرین به معروف و ناهیان از منکر
مقالات روان شناسی
کودکان استثنایی
بیستِ E بیستترین فروشگاه
بهترین ها برای ایرانیان
شناختی
روان شناسی کودکان استثنایی
بر و بچه های ارزشی
ALAKI
Sea of Love
یا غیاث المستغیثین - روز های آبی من
for you
مذهب عشق
پایگاه سایبری شهید حاج حفظ الله عابدینی
اتیسم
گوناگون و زیبا
روان شناسی کودک
امپراتوری هخامنشیان
برای خودم
عاشق دلباخته
هامون و تفتان
کتابخانه دیجیتال روانشناسی
جنبش قطره سرگشته
وباگی خالی از خنده
شوون بندرعباس چه خوش هسته
کتاب الکترونیکی
اسمون
روان شناسی
پنجره ای رو به خاطرات...
ایران در پیچ و خم تاریخ
عکس متحرک و انیمیشن حیوانات گیاهان کودکان بالن گوشی پرندگان
روبان اصفهانی(اموزش رایگان قدم به قدم هنرهای دستی باعکس)
پرسش مهر ... پیشرفت ،راه‌های پیشرفت و موانع پیشرفت چیست ؟
تنها
mled.parsiblog.com
این وبلاگو واسه عشقم ساختم (***VAHIDE***)
lovlyworld
حس4
دوستت دارم....توچی..
جاذبه
دوستت دارم
پراکلیتوس آمده
سایه
Best Friends 1375/2/29
فیلم، کارتون، سریال ایرانی، خارجی، موسیقی پاپ، کلاسیک
چه توا
طوفان در پرانتز
پرنسس خشگله عکس دانلود نرم افزار و بازی narmafzar gam aks
پرسش مهر 10
خدمات اینترنتی و حراج نرم افزار
نرم افزارهای تخصصی و موبایل و نرم افزارهای آموزشی تخصصی و موبایل
گالری لوازم آرایشی، بهداشتی
لوازم آرایشی و بهداشتی و ادکلن
پارس دانلود
سوپر لینکستان لیندا
گالری دستبند، انگشتر، گردنبند، سرویس، گوشواره
گالری نرم افزارهای مالی، اداری حسابداری و انبارداری
گالری بهترین نرم افزارهای سیستم عامل، طراحی گرافیک، برنامه نویسی
مقالات اختلالات رفتاری و روانی...
گالری بهترین بازیها و سرگرمیهای حادثه ای و فکری
پسران جوان
سیستم عامل، طراحی گرافیک و برنامه نویسی
غلط غولوت
گالری نرم افزارهای مکانیک، برق، الکترونیک، شیمی، معماری، عمران
گالری آموزش زبان های انگلیسی آلمانی فرانسوی عربی اسپانیایی
گالری نرم افزار آموزشی درسی، دانشگاهی، کامپیوتر، فنی مهندسی،کودک
گالری سریال ها، فیلم ها، کارتون های ایرانی و خارجی و نرم افزار
چهارراه
بهترین نرم افزارهای آموزشی زبان برای ایرانیان
کیتهای الکترونیکی،لوازم منزل، خودرو، موبایل،الکترونیکی
کتب الکترونیک، مجلات روانشناسی، مدیریت، اقتصاد، فنی، مهندسی،
بهترین دستبند، انگشتر، گردنبند، مدال، سرویس، گوشواربرای ایرانیان
سوپر لینک خشگل دختر
بهترین نرم افزارهای بازی سرگرمی،حادثه ای، اتومبیلرانی،فکری، ورزش
گالری بهترین نرم افزار، کاربردی مکانیک، برق، الکترونیک، شیمی
بهترین نرم افزار زبان های خارجی انگلیسی آلمانی فرانسوی عربی
بهترین های نرم افزار آموزشی درسی، دانشگاهی، کامپیوتر، فنی مهندسی
بهترین نرم افزارموبایلهای سامسونگ، سونی اریکسون، موتورلا، نوکیا
میعادگاه
بهترین نرم افزارهای آموزشی برای ایرانیان
بهترین لوازم منزل،خودرو،کامپیوتر، موبایل و کیتهای الکترونیکی
گالری بهترین دستبند، انگشتر، گردنبند، سرویس، گوشواره
وقت اضافه
بهترین های نرم افزارهای، مالی، اداری حسابداری برای ایرانیان
گالری بهترین لوازم آرایشی، لاغری، بهداشتی، عطر، ادکلن
گالری بهترین نرم افزارهای بازی سرگرمی،حادثه ای، اتومبیلرانی،فکری
نرم افزارهای کاربردی مکانیک، برق، الکترونیک، شیمی
جکستان . عکاسخانه
گالری نرم افزار آموزشی درسی، دانشگاهی، کامپیوتر، فنی
نرم افزار موبایل نوکیا، سونی اریکسون، موتورلا،
خطوط شکسته ی یک ذهن
گالری بهترین نرم افزار آموزش زبان های انگلیسی
نرم افزار زبان های خارجی انگلیسی آلمانی فرانسوی عربی اسپانیایی
w x y z * دبلیو ایکس وای ضد * کد
گالری بهترین ها در رنگین کمان
بهترین نرم افزارهای آموزشی برای ایرانیان
boygirl
مرد جوان
پایگاه عکس و پیامک و دانلود بازی و نرم افزار
فروشگاه کتب روانشناسی، اسلامی، ایران شناسی وسیستم عامل
لوازم خانگی و اثاثیه منزل و لوازم آشپزی
کتاب، مهندسی، روانشناسی، مدیریت، اقتصاد، لغتنامه، شعر، داستان
دستبند، انگشتر، گردنبند، مدال، سرویس، گوشواره، زیورآلات
نرم افزارهای، مالی، اداری حسابداری، انبارداری،
لوازم بهداشتی آرایشی،عطر ، آدکلن ، لوازم لاغری و کرم
نرم افزار کامپیوتر سیستم عامل، انیمیشن، طراحی گرافیک
نرم افزار کاربردی مکانیک، برق، الکترونیک، شیمی، معماری، عم
فروشگاه نرم افزارهای نوکیاو موتورلا و سونی اریکسون و سامسونگ
فروشگاه نرم افزارهای گرافیکی و سرگرمی و بازی
نرم افزارهای میکس مونتاژ و آموزشی میکس مونتاژ
پوشاک & تی شرت دخترانه پسرانه استین کوتاه و بلند & ژاکت
معماری وشهر سازی
!!!نگاتیو
دخترک کوچک تنها
سکوت نیمه شب
کوچک های بزرگ
دهکده مجازی ...
دختر غریب
دانلود سانسور نشده های سریال افسانه جومونگ
پرسش مهر . ...... چگونه خدمتگذار خوبی باشیم
رویای معین
عکاسخانه
عکس های توپ گلها همه آفتاب گردانند
جک جک جکستان
پیچیدگی سکوت

گرانبهاترین کالا در گرانترین فروشگاه، بهترین خرید بهترین یادگاری
کالای بیستِ بیست در فروشگاه بیست وای بیست
فرهنگی هنری، عکس، مدل لباس، مانتو، ژاکت، سارافون دخترانه و زنانه
بهترین نرم افزارهای سیستم عامل، طراحی گرافیک و برنامه نویسی
گالری لوازم منزل،خودرو،کامپیوتر، موبایل و کیتهای الکترونیکی
گالری بهترین کتب مهندسی، روانشناسی، مدیریت، اقتصاد، لغتنامه
بهترین ها برای ایرانیان
بهترین ها برای ایرانیان
کلاهبردران، معرفی کلاهبرداران و شیادان و شگردها و شماره تلفن شان
گالری بهترین ها
سلولهای بنیادین، شبیه سازی،نانو ت
آموزشی درسی، دانشگاهی، کامپیوتر، فنی مهندسی
آموزش زبان های خارجی و قواعد و گرامر زبان
مقالات مکانیک، برق، الکترونیک، شیمی
راهنما
نرم افزارهای آموزشی زبان برای ایرانیان
خود کنترلی
چـــــاوش ( اعتراضی که شاید به گوش برسد )
خنده بازار
آرایشگری و زیبایی و بهداشت پوست
سوالات کنکور دکتری
انجام پروژه های دانشجویی برای دانشجویان کنترل
فروش دستگاه دلمه پیچ, فروش دستگاه دولمه پیچ
ذرت دانه کن
ساعت مچی در استایل مار کبری
کلاه بافتنی
وبلاگ شخصی محمد
فریاد
نمونه سوالات پیش دانشگاهی و متوسطه رشته های ریاضی، تجربی، انسانی
مدرن
سروش مارکت
دیجی بازار
مطی جون
پد ضد عرق Underarm shild
همه چی داره(گوناگون)
فروشگاه سی گل
دیجی فروش
مهدویت
دلداده
♫♪زیبـــاے مُرداب ♪ ♫

» صفحات اختصاصی «

» لوگوی لینک دوستان «


» طراح قالب «