سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
 
تکنیکهای دوست یابی، دوست خوب، دوست یابی
 
 
دانش را بجویید که آن رشته میان شما و خداوند است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله] 
»» دوستی های اینترنتی

 دوستی های اینترنتی   

اینترنت فوائد و مضرات

عصر جدید را عصر «انقلاب در ارتباطات» نامیده‌اند و روشن‌ترین نشانه این قرن انفجار اطلاعات است. اما آیا این انفجار لزوماً در‌بردارنده انرژی مثبت و بالنده برای رشد و تعالی انسان است و یا حاوی سموم خطرناک و تخریب‌گر؟ پاسخ به این سوال به نوع کاربرد این انرژی و مدیریت تصرف و بهره‌برداری آن توسط کاربران مختلف، با انگیزه‌ها و جهت‌گیری‌های متفاوت بستگی دارد.

در این قرن اطلاعات، دانش و آگاهی، معادل توانایی انسان و بزرگترین سرمایه سازگاری او با دنیای تجدید است. عصر کنونی معرف و بیانگر تمام نمای شعر معروف فردوسی بزرگ است که «توانا بود هر که دانا بود»  و دنیای اینترنت، به منزله یکی از کارسازترین و فراگیرترین ابر رسانه‌ها می‌تواند در تقویت این سرمایه کمک کند.

اینترنت به عنوان یک پدیده جهان شمول امکان و فرصتی برای کاربران فراهم می‌کند که بتوانند تمام اطلاعات و خدمات مورد نیاز خود را هر زمان هرکجا و به هر میزان که بخواهند دریافت کنند.

بنابراین در جهان امروز فرهنگ رسانه‌ای با برتری اینترنت، فراگیرترین و مسلط‌ترین فرهنگ تاثیر گذار در جامعه است و مرکز این تاثیر روی نسل در حال رشد، یعنی نوجوانان و جوانان است.

به عبارتی دگر، بخش قابل توجهی از زندگی جوانان امروز را ارتباط با اینترنت تشکیل می‌دهد.  این ارتباط می‌تواند به رشد مهارتهای مختلف یادگیری منجر شود. البته در کنار این مزایا، باید در کمین خطرهای پنهان آن نیز بود. این پدیده تناقض آلود که از یک سو بهترین بستر رشد، تحول و توسعه زندگی انسانهاست از سوی دیگر مسموم‌ترین و آسیب‌زا‌ترین فضای فرهنگی و تربیتی را در درون خود دارد.

در واقع می‌توان گفت پدیده اینترنت یک شمشیر دو لبه است یعنی هم فرصت است و هم تهدید، هم سازنده‌ است و هم تخریب کننده، هم توسعه دهنده ذهن است و هم اسیر کننده آن. اگر این سیلاب خروشان به مسیرهای از پیش تعیین شده هدایت و مدیریت شود تا زمینهای حاصل خیز را آبیاری کند، به شکوفایی بذرهای نهفته در زمین منجر می‌شود و الا همه چیز را در سر راه خود ویران می‌کند. استفاده نابجا از اینترنت به همان اندازه خطرناک است که استفاده نابجا از مواد دارویی. به عنوان مثال، اگر دارو با مدیریت صحیح مصرف نشود، بجای درمانگری، آسیب‌زایی می‌کند.[1]

 سن بروز و ظهور این دوستی‌ها

مرحله نوجوانی و جوانی بعنوان دو مرحله بسیار مهم، در دوران زندگی ما نقش آفرینی می‌کنند.  اریکسون نیز در نظریه رشد اجتماعی خود بیان کرده است که در مرحله نوجوانی به تدریج هویت فرد شروع به شکل گیری می‌کند. تشکیل هویت عبارت است از مشخص کردن اینکه چه کسی هستید، برای چه چیزی ارزش قایلید و چه مسیری را می‌خواهید در زندگی دنبال کنید. طبق نظریه اریکسون این مرحله مهمترین مرحله در رشد انسان است.

تصویری که فرد در مراحل قبل از خود بدست آورده از قبیل احساس اعتماد، استقلال، خلاقیت و کارآمدی، همچنین فرصتها و نقشهایی که جامعه به فرد ارائه می‌دهد و تطبیقی که نوجوان بین این دو ایجاد می‌کند باعث شکل‌گیری هویت در نوجوان می‌گردد. در این میان نقش والدین بسیار مهم است که در مراحل قبلی توانسته باشند احساس اعتماد را در فرزندشان ایجاد کرده و استقلال او را به رسمیت بشناسند و ضمن ایجاد مهارتهای لازم در او احساس کارآمدی را نیز تقویت کرده باشند. در این صورت است که فرزندشان خواهد توانست، مرحله هویت‌یابی را به سلامت پشت سرگذارد.

اریکسون بر‌خلاف تمایلات جامعه غرب هشدار می‌دهد؛ «آنهایی که تنها اهداف مالی و فرصتهای اقتصادی را برای نوجوانانشان آماده می‌کنند، اگر هدفی روشن برای ایشان مهیا نکنند، تا نیاز به معنادار بودن و ارزشمند بودن آنها تامین گردد، حتی اگر نوجوانان بتوانند به راحتی شغلی بیابند، این در رشد هویت کافی نبوده و آنها را با بحران هویت روبرو خواهد کرد.»

مرحله ششم از رشد اجتماعی اریکسون احساس صمیمیت است.[2] در این مرحله مهمترین چیزی که فرد با دیگری به مشارکت می‌گذارد هویت جدیدش است. در طی این دوره فرد به دنبال پذیرش و حمایت برای هویت جدیدش است. اما متاسفانه بسیاری از خانواده‌ها نمی‌توانند هویت جدید جوانشان را بپذیرند و چند سال طول می‌کشد تا با این هویت جدید سازگار شوند. حتی اگر خانواده بتواند جوان را در هویت جدید بپذیرد، نمی‌تواند تمام نیازهای او را از قبیل نیازهای روحی، فکری، اجتماعی، هیجانی و جسمی تامین کند. بنابراین جوان برای تامین این نیازها به روابط تازه‌ای خارج از خانواده روی می‌آورد. علت شکل‌گیری دوستی‌های صمیمی در این دوران را باید در این نیاز جستجو کرد. فرق این دوستی‌ها با دوستی‌های دوران کودکی، در صمیمیت آن است. طبق تحقیقات، دوستی‌های صمیمی در خانمها بیشتر گزارش شده است.[3]این روابط دوستانه جدید در کامل‌ترین شکل خود در انتخاب همسر و تشکیل زندگی مشترک نمود می‌یابد.

 آفات دوستی‌های اینترنتی

همان طور که در ابتدای مقاله اشاره شد هویت‌یابی و دوست‌یابی دو شاخصه مهم دوران نوجوانی و جوانی می‌باشد. هویت در انتخاب دوستان، اثرگذار است. دوستان نیز در شکل‌گیری هویت، موثر می‌باشند.

یکی از محیط‌هایی که در دهه‌های اخیر جهت دوست‌یابی از آن استفاده می‌شود، محیط مجازی اینترنت است. اما باید توجه داشت که این محیط به علت خصوصیات خاص و منحصر به فردش مشکلات و آسیب‌هایی را نیز به دنبال دارد. که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می‌کنیم؛   

 1. سوءاستفاده‌های احساسی

 اینترنت با فراهم آوردن امکان هویت سازی مجدد، برای یکایک کاربران شرایطی را پدید آورده است که در آن، کاربران می‌توانند با ساختن هویت دروغین، به معرفی خود بپردازند. از این رو میزان سوءاستفاده احساسی، در این فضا به مراتب بیش از فضای واقعی است، زیرا امکان درک صحت و سقم مطالب موجود در فضای اینترنتی آسان نیست. بنابراین به هیج وجه غیر عادی نیست که شخصی که از طریق اینترنیت با او رشته الفت بسته‌شده به گونه‌ای اسرار آمیز ناپدید گردد.[4] که این مساله می‌تواند به عنوان یک شکست عاطفی لطمات شدیدی را به نوجوانان و جوانان وارد آورد.

2. اغوای دختران و زنان در نبود علایم غیرکلامی

بررسی روانشناسی زن و مرد، حکایت از آن دارد که قدرت رمزگشایی زنها به شکل قاطع‌ای برتر از مردان است. مطالعات «جودیت هال» در سال 1979 و 1984 و پژوهش‌های «روزنتال و د-پائلو» در سال 1979، هر دو حکایت از آن دارند که زنان در رمز‌گذاری و رمز‌گشایی برتر از مردان ظاهر می‌شوند (آرونسون، ویلسون و ایکرت1999). علاوه بر این، هال در سال 1984، نشان داد که دختران و زنان به شکل بارزی، بهتر از مردان اشارات غیر کلامی را درمی‌یابند و آنان با اتکا به علائم غیرکلامی که در روابط رو‌در‌رو با مردان دارند، به سادگی به نیات درونی آنها پی‌می‌برند. همین امر سبب شده که برخی از متخصصان در روابط همسران، به مردان پیشنهاد دهند که اگر می‌خواهند به همسرشان دروغ بگویند لااقل از پشت گوشی تلفن یا با ارسال ایمیل و یا یک نامه و یا در حالی که پتویی روی سرشان انداخته‌اند با همسرشان صحبت کنند، زیرا در غیر این صورت و در حالت رودر‌رو، احتمال لو رفتن دروغ آنها به شدت افزایش می‌یابد.

3. ارتباط اینترنتی مقدمه ملاقات حضوری

برخی از این روابط در حیطه فضای اینترنتی باقی نمانده و پس از چندی به گفتگوی تلفنی و سپس روبرو شدن منتهی می‌گردد که آسیبهای فراوانی را می‌تواند به دنبال داشته باشد که برخی از آنها را در صفحه حوادث روزنامه‌ها و مجلات شاهد هستیم.

4.  نگاه جنسی مردان به این روابط

تحقیقات نشان می‌دهد که مردان در این گونه روابط بیش از عاطفی اندیشیدن، جنسی می‌اندیشند، لذا این روابط به همان سرعتی که شکل گرفته و تعمیق می‌یابند، به همان سرعت از دست می‌روند. و این مساله بویژه برای دختران که به سرمایه‌گذاری‌های عاطفی گسترده‌ای در روابط بین فردی خویش دست می‌زنند بسیار گران تمام می‌شود و اثرات آن تا مدتها در روان آنها باقی می‌ماند.[5]

5. کاهش تدریجی شرم و حیا در این روابط

این روابط به علت اینکه در یک فضای مجازی رخ داده و کابران در آن ناشناخته هستند؛    حیای کمتری در آن حاکم می‌باشد و همین امر باعث می‌شود که به تدریج حیای کاربران نیز کاهش یابد.

انسانها دارای مکانیزم تهاجم شکن هستند و نگاه انسانها به یکدیگر در بسیاری از موارد تهاجم آنها را متوقف می‌سازد. فقدان مکانیزم تهاجم شکن نگاه ‌رودر‌رو، برخی از کاربران را بر آن می‌دارد تا فارق از هرگونه احساس شرم و حیایی، به بیان مطالبی بپردازند که در برخوردهای رویارو، کمتر به فکر بیان آنها می‌افتند.[6]

6. خود افشاگری بالا در این گونه روابط و به طبع آن شکل‌گیری سریع صمیمیت و اعتماد

پژوهش‌های انجام شده حکایت از آن دارند که خود افشاگری برای ایجاد اعتماد، تداوم و تعمیق آن از اهمیت فراوانی برخوردار است. همچنین پژوهش‌های دیگری نشان می‌دهد که اینترنت، خودافشاگری کاربران را نزد یکدیگر تسهیل می‌کند، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که روابط اینترنتی سریع‌تر توسعه یافته، صمیمیت و اعتماد بیشتری بین طرفین درگیر ایجاد می‌نماید. در تبیین این امر می‌توان به چند نکته دیگر نیز اشاره کرد. اولاً، ارتباط نوشتاری نسبت به سایر اقسام ارتباط، قابل اعتماد‌تر به نظر می‌آید. ثانیاً، به دلیل اینکه آدمی می‌تواند پیام نوشته شده را برای خودش بخواند و در عین خواندن، با گوشهایش نیز آن را بشنود و حتی موارد مورد نظرش را چندین بار بخواند، پیام را عمیق‌تر از صحبتی ساده در می‌یابد. ثالثاً، گمنامی نویسنده باعث می‌شود محتوای پیام، عمیق‌تر، عاطفی‌تر و تحریک برانگیزتر از موارد عادی، جلوه‌گر شود. که این امر می‌تواند از جنبه‌های مختلف برای طرفین آسیب‌زا بوده و زمینه‌ سوء استفاده‌های فراوانی را فراهم آورد.

7. مدیریت نمایش خود

پاتریک اُسالیوان، معتقد است که مردم علاقمند به انجام کاری هستند که امکان مدیریت نمایش خود را برای آنها فراهم آورد. به این معنی که در روابط اجتماعی رو‌در‌رو، ما با تمام ابعاد وجودی افراد روبرو می‌شویم. اما در روابط اینترنتی این‌گونه نیست. اینترنت این امکان را به افراد می‌دهد که ابعادی از وجود خود را که مایل هستند، به نمایش بگذارند. به عنوان مثال فردی که در ابراز هیجانات خویش دست و پای خود را گم کرده، یا لکنت زبان دارد یا دچار چاقی بیش از حد است، در تماس با دیگران از طریق گفتگوی اینترنتی، می‌تواند به حذف ابعاد نامقبول خویش دست زده و با طرح هرچه بیشتر ابعاد مثبت وجودی خویش، نمایش بهتری از خود در برابر مخاطبانش به معرض دید بگذارد. از این روست که این روابط نمی‌تواند شناخت درست و دقیقی به افراد بدهد.

علاوه بر آنچه که ذکر شد همه آفت‌ها و آسیبهایی که در مورد روابط دختر و پسر مطرح می‌شود به نوعی در روابط و دوستی‌های اینترنتی نیز وجود دارد. که برای مطالعه آن می‌توانید به مقاله‌ای که پیرامون همین موضوع در سایت پرسمان آمده است، مراجعه نمایید.

در پایان امیدواریم که همه نوجوانان و جوانان ما با نگرشی مستدل و منطقی، همراه با آگاهی لازم از مشکلات و آسیبهای این دوستی‌ها، تصمیمی درست اتخاذ کرده و همواره به خاطر داشته باشند که اسلام ‌عزیز اگر دوستی بین مردان و زنان جامعه را نهی کرده، بی‌حکمت نبوده است. همان طور که آثار مخرب این روابط را در دنیای غرب شاهد هستیم و اندیشمندان آنان نیز به این امر اذعان دارند. «آزموده را آزمودن خطاست».

 منابع:

- آذربایجانی، مسعود، روان شناسی اجتماعی با نگرش به منابع اسلامی.
- اوحدی، بهنام، روانشناسی اینترنت، انتشارات دانشگاه کمبریج.
- بی‌ریا، ناصر و همکاران، روانشناسی رشد2 با نگرش به منابع اسلامی.
- کیت ای، شرودر،  کلیدهای همراهی و مراقبت از نوجوانان در اینترنت، ترجمه فرناز فرود
- منطقی، مرتضی، راهنمای واادین دراستفاده فرزندان از فن‌آوریهای ارتباطی جدید تلفن همراه.

پی نوشت ها:

[1] . کلیدهای همراهی و مراقبت از نوجوانان در اینترنت، کیت ای، شرودر، ترجمه فرناز فرود، ص19.
[2] . روانشناسی رشد2 با نگرش به منابع اسلامی، ناصر بی‌ریا و همکاران، ص783.
[3] . روان شناسی اجتماعی با نگرش به منابع اسلامی،جمعی از مولفان، ص274.
[4] . روانشناسی اینترنت، دکتر بهنام اوحدی، انتشارات دانشگاه کمبریج،ص283.
[5] . راهنمای واادین دراستفاده فرزندان از فن‌آوریهای ارتباطی جدید تلفن همراه، دکتر مرتضی منطقی، ص159.
[6] . همان، ص166.



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » دوستی ( پنج شنبه 95/7/8 :: ساعت 11:55 صبح )

»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

آسیب ارتباط های اینترنتی در افراد متأهل
تصور جوانان از ارتباط زوجین مخدوش است
دوستی به نیت ازدواج یا تعرض؟
راهکارهای پیشگیری از دوستی های خیابانی دختر و پسر
هویت دوستی های خیابانی
ازدواج و دوستی های خیابانی
آسیب شناسی دوستی های خیابانی و پیامدهای آن
دوستی اینترنتی و اخاذی 20 میلیونی از دختر جوان
دوستی اینترنتی؛راه رفتن روی لبه تیغ
دوستی اینترنتی؛راه رفتن روی لبه تیغ
سوء استفاده از یک رابطه دوستی اینترنتی !
دوستی های اینترنتی
داستان پایان یک دوستی اینترنتی خاموش
آسیب های دوستی
کمک به دوست یابی فرزندان
[همه عناوین(174)][عناوین آرشیوشده]


و[20] . در[14] . به[9] . از[9] . را[9] . دوستی[6] . که[6] . می[6] . خود[6] . دوست[6] . است[5] . با[5] . که[5] . دوستان[5] . دیگران[4] . شما[4] . کند[4] . ویژگی[4] . آنها[4] . داشته[4] . بیشتری[4] . خوب[4] . دارند[3] . دنیا[3] . آن[3] . این[3] . باید[3] . انسان[3] . کنار[3] . یک[3] . متمایز[3] . سبب[3] . شرایط انتخاب دوستان[3] . سری[3] . گردد[3] . دوستان اینترنتى‏[3] . دوستان اینترنتى، دشمنان خانگى[3] . رابطه[3] . زیرا[2] . دین[2] . دوستی اینترنتی؛راه رفتن روی لبه تیغ[2] . صمیمی[2] . مدل لباس[2] . کار[2] . ولی[2] . ویژگی های دوست خوب[2] . یک[2] . وجود[2] . ی[2] . یا[2] . مانند[2] . موحدی[2] . شکل[2] . صحیح[2] . نیازهای[2] . نیز[2] . های[2] . انسان،[2] . باشند[2] . باشید[2] . برقراری[2] . انواع دوستان[2] . پذیرفته[2] . آسیب های دوستی[2] . آخرت[2] . است.[2] . او[2] . اسرار دوستی برای هر روز از ماه، گفتاری کوتاه پیشنهاد شده است.[2] . دنیای جوان هیجان انگیز است و خطرآفرین[2] . دارد[2] . روابط[2] . خط قرمز در دوست داشتن کجاست؟[2] . جهنم[2] . برای دوستان خود دعا کنید![2] . بهشت[2] . خانه دوست کجاست؟ محققان می‌گویند داشتن دوستان صمیمی می‌تواند ب[2] . جان[2] . چه[2] . چه خطراتی کاربران اینترنت را تهدید می کند؟خطرات چت کردن چیست؟ . چه وقت دوستیها رنگ می بازد؟ . چه کنیم تا دوستی هایمان پایدار بماند سعی کنید در زمینه دوستیابی . چهره های خائن . چون . حالا شروع کن . حس رقابت به رابطه تان صدمه می زند . حسادت گاهی عشق را از بین می‌برد . حساسیت‎ها، . حسن . حصار زبان مانع ارتباط می شود . حضور . حقه مجله قدیمی . حیله یا بازی . حکم شرعی دوستی با گناهکاران راهکارهای برای هدایت گناه کار مهم . خاص . جدید ترین مدل های لباس . جدیدترین . جدیدترین مدل های لباس . جرائم اینترنتی . جرائم اینترنتی چیست؟ . جعبه ابزار زن و مرد . جلوگیری از دلزدگی مردان نسبت به همسر خود . جلوگیری از طلاق . جلوه . جهان . به ارزشهایتان پایبند باشید . به دخترانش علاقه زیادی دارد . به دوستان خود خیانت نکنیم . به طرف خانه . به عالمی نفروشیم مویی از سر دوست 10 راه برای پیدا کردن دوست و . به کار انداختن نیروی اعتماد به نفس . به کارهایش توجه کنید نه حرفهایش . بهای خیانت . بهترین . بهترین دوستشان باشید . بهترین مدل های لباس . خانواده همسرتان را دریابید... . خرد . خردمند ساختن بی خردی . بودن از آن پس برای همیشه . بررسی عوامل طلاق و جدایی همسران . جوانی . چاپلوس . چت . چرا مردها نمی توانند شغلشان را حفظ کنند . چرا نباید کودکان از اینترنت فاده کنند؟ . چگونه باید از مردها انتقاد کنیم . چگونه به فرزندمان بگوییم سیگار نکشد . خطر اینترنت برای کودکان و نوجوانان . خطرات اینترنت برای کودکان و نوجوانان . خطراتی دارد . خلق . خوار تشویق و حمایت . خوار نوازش . خواستگاری نویسنده: اکرم حسین زاده-محمد احسان تقی زاده شناخت همسر . خواسته‏های عشق زندگی‏تان در اولویت هستند . خواهد . خـواهـید . خوب به نظر رسیدن و خوب نگاه کردن . پارسایی . پدیده . خوش . خوگاری . خوی . خیالباف . خیلی حسود . دارای صبر ایّوب . روحی . روز بیست و پنجم . روز بیست و دوم . روز بیست و سوم . روز بیست و ششم . روز بیست و نهم . روز بیست و هشتم . روز بیست و هفتم . روز بیستم . روز چهلم . روز سی و پنجم . روز سی و چهارم . روز سی و دوم . روز سی و سوم . روز سی و ششم . روز سی و نهم . روز سی و هشتم . روز سی و هفتم . روز سی و یکم . روز سی‏ام . روز شانزدهم . روز نوزدهم . روز هفدهم . روزه سکوت . روش . ریشه . زر . زمانی برای خوشبختی نویسنده:خجسته ناطق منبع:روزنامه قدس اگر قص . زن ابزار جسمی و مرد ابزار موفقیت است . زنان مجرد و مردان متاهل . زندگی . زندگی زناشویی . زوال . زود رنج . زیاده‎روى . دارد. . دامن . داستان پایان یک دوستی اینترنتی خاموش . داشت. . داشتن . در اینترنت چه سوءفاده هایی وجود دارد؟ . در مورد مردانی که طلاق گرفته اند عجله نکنید . درجات . درخت دوستی «داستان یک دوست » یکی از پرسش های مهم در باب دوستی . درخواست . دشمنى . دعای عشق برآورده می‏شود . دقت . دلایل ناسازگاری همسران جوان . دلسرد نشوید . دهد . دو اشتباه=دو اشتباه . دو دل . دو کلید طلایی . دوران . دوره ماهانه زنانه . دوست خوب دوستی است که... در جهان امروز وجود برخی از وسائل ارتبا . دوست یابی . دوست یابی (قسمت پنجم . دوست یابی (قسمت چهارم) . دوست یابی (قسمت سوم)تفاوت ها را جشن بگیریم . دوست یابی (قسمت ششم . دوست‌یابی به سبک ماهی‌ها چکیده: دوست‌یابی، به سبک ماهی‌ها، همان‌ . دوست، . اسلامی . اسلحه ای در جیب . اشتباهات رایج در زمان خواستگاری 1- انکار و یا نادیده گرفتن اطل . اشترنبرگ . اعتقاد . اعتیاد . اعمال . افراد . افراد سود جو در اینترنت . اقدامات دوستانه . اگر . انتخاب . انتشار . اندازه . اندوزی . اوّلاً . ای . ایجاد . ایده آل ها و برخوردهای بد . ایرونی . ایمان . ایمیل های مزاحم . ایمیل های مزاحم چیست؟ . استراتژی اغوا . استفاده بیشتر از زبان قراردادی . از تطبیق همسر تا زن ذلیلی . از نظر جسمی ضعیف . ازدواج و خانواده بدون شک تعاملات درون خانواده یکی از مهمترین عوا . ازدواج و دوستی های خیابانی . اساس مرد . اساسی . آداب دوستی با همکاران . آداب دوستی با همکاران آیا می‌دانستید نزدیک به 20 درصد از روابط . آداب دوستی را رعایت کنید . آداب رفاقت . آداب رفاقت نویسنده: آیةالله حسین مظاهری بحث ما در باره رفاقت . آرایش . آسیب ارتباط های اینترنتی در افراد متأهل . آسیب شناسی . آسیب شناسی تبلیغات اینترنتی . آسیب شناسی دوستی های خیابانی و پیامدهای آن . (تملق . ؛ . «داستان یک دوست » یکی از پرسش های مهم در باب دوستی آن است که: . 20 نکته کلیدی برای یک زندگی زناشویی سعادتمند . 40 چهره رفاقت . 45 . 6 دلیل برای دوست‌یابی در محل‌کار 1. ما تقریبا 220 روز از س . 6 راز شگرف دوست یابی دیل کارن معتقد است که شما می توانید طی دو . Love . Scale . Sternberg’s . Triangular . آثار سوء تبلیغات اینترنتی . آثار مثبت و منفی دوستی های دوران نوجوانی . آثار مثبت و منفی دوستی های دوران نوجوانی والدین و مسؤولان همیشه . آسیب‌شناسی رابطه بین دختر و پسر قبل از ازدواج . آسیب‎هایی . آموزش اختلاط . آن- . آن چه در دوستی مهم است ... . آنچه را دوست پسندد، نیکوست نویسنده:احمد حیدری ازدواج راه صحیح و . آیا شوهر می‌تواند در مقابل دیگران عیوب همسرش را بگوید؟ . آینده . آیین دوستی . ابتکار در قرارها . ابراز ناراحتی . اجتماعی . احترام . احساس آرامش می‌دهد . احکام کسانی که عشق گرفته اند!؟ نقل می کنند فردی که سرما خورده ب . احکام کسانی که عشق گرفته اند!؟ نقل می کنند فردی که سرما خورده ب . اخلاق . ادامه داستان: به زیبایی تمام، تام تونست با این فرمول سام را صمیم . پرهیز از مجادله . پسندد، . پسندیده . پوست و استخوان . پوشش زمستانی . پیامبرها الگوی عشق ورزی هستند . پیامد زندگی با همسر ایرادگیر . پیش نیازهای خواستگاری دوستان عزیز، ما سعی داریم در این مقاله شم . تأملی برآسیب‏شناسی دوستی ها . تا دلت بخواهد گاف . تاپ . تبلیغات هک موبایل چیست . تحصیل بعد از ازدواج . تحقیر . ترسو . ترویج .
 

>> بازدید امروز: 427
>> بازدید دیروز: 6
>> مجموع بازدیدها: 805472
» درباره من «

تکنیکهای دوست یابی، دوست خوب، دوست یابی

.::مرجع کد آهنگ::.

.::دریافت کد موزیک::.



» پیوندهای روزانه «

گردنبند love 2 love
گردنبند مروارید عشق
ساعت طرح عشق [1]
تی شرت عشق
آینه دکوراتیو طرح عشق
ست کامل مروارید عشق
ساعت دیواری فانتزی عشق
شال عشق
ساعت طرح romance نماد عشق
دفتر خاطرات عشق [1]
ساعت طرح عشق
ساعت عاشقانه مچی آشوبم تویی [1]
cshop
هالیوودشاپ [1]
مطالب جذاب و خواندنی [68]
[آرشیو(18)]

» آرشیو مطالب «
یک دوست خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
ویژگی های دوست خوب
دوستان خوب یک سری ویژگی دارند که آنها را از دیگران متمایز می کن
یک دوست خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
راهنمای برقراری ارتباط سالم با دیگران و دوست یابی
یک دوست خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
اخلاق نیکو از ویژگی های یک دوست خوب است
ویژگیهای دوست خوب
دوسـتـان خـوب یـک سری ویژگی دارند که آنها را از دیگران متمایز می
درک دوستی‎های ارزنده و تفکیک آن از دوستی‎های نامناسب
نقش دوست در زندگی جوان
دوســت و دوستـــــــــــی
نقش دوستان در شکل‏گیری شخصیت نوجوانان
آیین دوستی
رفقای ناباب از راه مانیتور وارد خانه می شوند
میانه‎روى در دوستى و دشمنى
چگونه به دوستان نزدیک بگوییم «نه»
دوست یابی
سخنان معصومان علیهم السلام (روش دوست یابی)
چگونه تفریح کنیم؟
دوست یابی به سبک ایرونی طنز
شیوه های دوست یابی
دستورالعمل قرآنی:شیوه دوست یابی
مقیاس عشق مثلثی اشترنبرگ
به عالمی نفروشیم مویی از سر دوست
6 راز شگرف دوست یابی
آثار مثبت و منفی دوستی های دوران نوجوانی
آداب دوستی با همکاران
چه کنیم تا دوستی هایمان پایدار بماند
6 دلیل برای دوستیابی در محلکار
خانه دوست کجاست؟
تأثیر دوست
ملاک‏هاى دوست خوب
دوست از دیدگاه بزرگان
دوست یابی و اخلاق اجتماعی در روایات
دوست با ارزش از دیدگاه امام علی (علیه السلام)
آسیب های دوستی
آیا دیوانه وار عاشق هستید؟
تست عشق - چه قدر عاشق هستید؟ میزان عشق خود را بسنجید
شناخت شخصیت عشقی شما - تست عشق

» لوگوی وبلاگ «


» لینک دوستان «
عاشق آسمونی
دیار عاشقان
لحظه های آبی( دلسروده های فضل ا... قاسمی)
((( لــبــخــنــد قـــلـــم (((
همنشین
سایت اطلاع رسانی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
hamidsportcars
هادرباد شناسی (روستایی در شرق شهرستان بیرجند) HADERBAD SHENASI
شاعرانه
بهارانه
بلوچستان
قران
کارواش خانگی همه کاره جت مینی
هسته گیر آلبالو
دستگاه بادکش طبی بدن رفع خستگی و حجامت
آنلاین گلچین
عاشقان
اسپایکا
قدم بر چشم
چرخ خیاطی
فروش اینترنتی
میرسالار
سورپرایز
أنّ الارض یرثها عبادی الصالحون
بهترین نرم افزارهای، مالی، اداری حسابداری، انبارداری
مشاور
اسیرعشق
روانشناسی آیناز
جبهه مقاومت وبیداری اسلامی
فریازان (تویسرکان)...faryazan
امام مهدی (عج)
طراوت باران
کافه محلی است برای جمع شدن وسرچشمه آغاز زایش هرچشمه است
کلبه عشق
دخی رپر
یادداشتها و برداشتها
جنون قلم
جهاد ادامه دارد...
شعر و پیامک و ...
عکس سرا- فقط عکس =کیلیپ=موزیک.
تیشه های اشک
فقط عاشق ها وارید شوند.................منامن
سلام آقاجان - خرید و فروش محصولات کشاورزی و عطاری ها
عکس های زیبا و دیدنی از دنیای پرندگان
❤ღنیلوفرهای آبیღ❤
گیاهان دارویی
سرزمین رویا
اصل 110، اصل ولایت فقیه (ولایت نیوز)
گلبرگ
تسنیـــــمــ.ــــــــ..ـــــــ
The best of the best
قافیه باران
یامهدی
من الغریب الی الحبیب
نور
مجموعه بیانات رهبر معظم
امیر محمد
عشق الهی: نگاه به دین با عینک محبت، اخلاق، عرفان، وحدت مسلمین
محمد قدرتی MOHAMMAD GHODRATI
کامپیوتر و لوازم جانبی و نرم افزار آموزش
عمو همه چی دان
فتو بلاگ
نه/ دی/ هشتاد و هشت
ماه
پرسش مهر
تنهاترین عاشق
ســـــــــرزمـــــــیـــن آهــــــن
سرود عرش
کیمیا
تنهای غریب
نوری چایی_بیجار
* روان شناسی ** ** psycology *
خانه داری، گل آرایی، دوخت لباس زنانه و مردانه، تزیین منزل
تبادل نظر
وای ندیدید شما ا!!!!!!!

TAT ANJELINA
مجموعه مقالات رایانه MOGHALAT COMPUTER
راه و راهنما
خط بارون
نبض شاهتور
آمرین به معروف و ناهیان از منکر
مقالات روان شناسی
کودکان استثنایی
بیستِ E بیستترین فروشگاه
بهترین ها برای ایرانیان
شناختی
روان شناسی کودکان استثنایی
بر و بچه های ارزشی
ALAKI
Sea of Love
یا غیاث المستغیثین - روز های آبی من
for you
مذهب عشق
پایگاه سایبری شهید حاج حفظ الله عابدینی
اتیسم
گوناگون و زیبا
روان شناسی کودک
امپراتوری هخامنشیان
برای خودم
عاشق دلباخته
هامون و تفتان
کتابخانه دیجیتال روانشناسی
جنبش قطره سرگشته
وباگی خالی از خنده
شوون بندرعباس چه خوش هسته
کتاب الکترونیکی
اسمون
روان شناسی
پنجره ای رو به خاطرات...
ایران در پیچ و خم تاریخ
عکس متحرک و انیمیشن حیوانات گیاهان کودکان بالن گوشی پرندگان
روبان اصفهانی(اموزش رایگان قدم به قدم هنرهای دستی باعکس)
پرسش مهر ... پیشرفت ،راه‌های پیشرفت و موانع پیشرفت چیست ؟
تنها
mled.parsiblog.com
این وبلاگو واسه عشقم ساختم (***VAHIDE***)
lovlyworld
حس4
دوستت دارم....توچی..
جاذبه
دوستت دارم
پراکلیتوس آمده
سایه
Best Friends 1375/2/29
فیلم، کارتون، سریال ایرانی، خارجی، موسیقی پاپ، کلاسیک
چه توا
طوفان در پرانتز
پرنسس خشگله عکس دانلود نرم افزار و بازی narmafzar gam aks
پرسش مهر 10
خدمات اینترنتی و حراج نرم افزار
نرم افزارهای تخصصی و موبایل و نرم افزارهای آموزشی تخصصی و موبایل
گالری لوازم آرایشی، بهداشتی
لوازم آرایشی و بهداشتی و ادکلن
پارس دانلود
سوپر لینکستان لیندا
گالری دستبند، انگشتر، گردنبند، سرویس، گوشواره
گالری نرم افزارهای مالی، اداری حسابداری و انبارداری
گالری بهترین نرم افزارهای سیستم عامل، طراحی گرافیک، برنامه نویسی
مقالات اختلالات رفتاری و روانی...
گالری بهترین بازیها و سرگرمیهای حادثه ای و فکری
پسران جوان
سیستم عامل، طراحی گرافیک و برنامه نویسی
غلط غولوت
گالری نرم افزارهای مکانیک، برق، الکترونیک، شیمی، معماری، عمران
گالری آموزش زبان های انگلیسی آلمانی فرانسوی عربی اسپانیایی
گالری نرم افزار آموزشی درسی، دانشگاهی، کامپیوتر، فنی مهندسی،کودک
گالری سریال ها، فیلم ها، کارتون های ایرانی و خارجی و نرم افزار
چهارراه
بهترین نرم افزارهای آموزشی زبان برای ایرانیان
کیتهای الکترونیکی،لوازم منزل، خودرو، موبایل،الکترونیکی
کتب الکترونیک، مجلات روانشناسی، مدیریت، اقتصاد، فنی، مهندسی،
بهترین دستبند، انگشتر، گردنبند، مدال، سرویس، گوشواربرای ایرانیان
سوپر لینک خشگل دختر
بهترین نرم افزارهای بازی سرگرمی،حادثه ای، اتومبیلرانی،فکری، ورزش
گالری بهترین نرم افزار، کاربردی مکانیک، برق، الکترونیک، شیمی
بهترین نرم افزار زبان های خارجی انگلیسی آلمانی فرانسوی عربی
بهترین های نرم افزار آموزشی درسی، دانشگاهی، کامپیوتر، فنی مهندسی
بهترین نرم افزارموبایلهای سامسونگ، سونی اریکسون، موتورلا، نوکیا
میعادگاه
بهترین نرم افزارهای آموزشی برای ایرانیان
بهترین لوازم منزل،خودرو،کامپیوتر، موبایل و کیتهای الکترونیکی
گالری بهترین دستبند، انگشتر، گردنبند، سرویس، گوشواره
وقت اضافه
بهترین های نرم افزارهای، مالی، اداری حسابداری برای ایرانیان
گالری بهترین لوازم آرایشی، لاغری، بهداشتی، عطر، ادکلن
گالری بهترین نرم افزارهای بازی سرگرمی،حادثه ای، اتومبیلرانی،فکری
نرم افزارهای کاربردی مکانیک، برق، الکترونیک، شیمی
جکستان . عکاسخانه
گالری نرم افزار آموزشی درسی، دانشگاهی، کامپیوتر، فنی
نرم افزار موبایل نوکیا، سونی اریکسون، موتورلا،
خطوط شکسته ی یک ذهن
گالری بهترین نرم افزار آموزش زبان های انگلیسی
نرم افزار زبان های خارجی انگلیسی آلمانی فرانسوی عربی اسپانیایی
w x y z * دبلیو ایکس وای ضد * کد
گالری بهترین ها در رنگین کمان
بهترین نرم افزارهای آموزشی برای ایرانیان
boygirl
مرد جوان
پایگاه عکس و پیامک و دانلود بازی و نرم افزار
فروشگاه کتب روانشناسی، اسلامی، ایران شناسی وسیستم عامل
لوازم خانگی و اثاثیه منزل و لوازم آشپزی
کتاب، مهندسی، روانشناسی، مدیریت، اقتصاد، لغتنامه، شعر، داستان
دستبند، انگشتر، گردنبند، مدال، سرویس، گوشواره، زیورآلات
نرم افزارهای، مالی، اداری حسابداری، انبارداری،
لوازم بهداشتی آرایشی،عطر ، آدکلن ، لوازم لاغری و کرم
نرم افزار کامپیوتر سیستم عامل، انیمیشن، طراحی گرافیک
نرم افزار کاربردی مکانیک، برق، الکترونیک، شیمی، معماری، عم
فروشگاه نرم افزارهای نوکیاو موتورلا و سونی اریکسون و سامسونگ
فروشگاه نرم افزارهای گرافیکی و سرگرمی و بازی
نرم افزارهای میکس مونتاژ و آموزشی میکس مونتاژ
پوشاک & تی شرت دخترانه پسرانه استین کوتاه و بلند & ژاکت
معماری وشهر سازی
!!!نگاتیو
دخترک کوچک تنها
سکوت نیمه شب
کوچک های بزرگ
دهکده مجازی ...
دختر غریب
دانلود سانسور نشده های سریال افسانه جومونگ
پرسش مهر . ...... چگونه خدمتگذار خوبی باشیم
رویای معین
عکاسخانه
عکس های توپ گلها همه آفتاب گردانند
جک جک جکستان
پیچیدگی سکوت

گرانبهاترین کالا در گرانترین فروشگاه، بهترین خرید بهترین یادگاری
کالای بیستِ بیست در فروشگاه بیست وای بیست
فرهنگی هنری، عکس، مدل لباس، مانتو، ژاکت، سارافون دخترانه و زنانه
بهترین نرم افزارهای سیستم عامل، طراحی گرافیک و برنامه نویسی
گالری لوازم منزل،خودرو،کامپیوتر، موبایل و کیتهای الکترونیکی
گالری بهترین کتب مهندسی، روانشناسی، مدیریت، اقتصاد، لغتنامه
بهترین ها برای ایرانیان
بهترین ها برای ایرانیان
کلاهبردران، معرفی کلاهبرداران و شیادان و شگردها و شماره تلفن شان
گالری بهترین ها
سلولهای بنیادین، شبیه سازی،نانو ت
آموزشی درسی، دانشگاهی، کامپیوتر، فنی مهندسی
آموزش زبان های خارجی و قواعد و گرامر زبان
مقالات مکانیک، برق، الکترونیک، شیمی
راهنما
نرم افزارهای آموزشی زبان برای ایرانیان
خود کنترلی
چـــــاوش ( اعتراضی که شاید به گوش برسد )
خنده بازار
آرایشگری و زیبایی و بهداشت پوست
سوالات کنکور دکتری
انجام پروژه های دانشجویی برای دانشجویان کنترل
فروش دستگاه دلمه پیچ, فروش دستگاه دولمه پیچ
ذرت دانه کن
ساعت مچی در استایل مار کبری
کلاه بافتنی
وبلاگ شخصی محمد
فریاد
نمونه سوالات پیش دانشگاهی و متوسطه رشته های ریاضی، تجربی، انسانی
مدرن
سروش مارکت
دیجی بازار
مطی جون
پد ضد عرق Underarm shild
همه چی داره(گوناگون)
فروشگاه سی گل
دیجی فروش
مهدویت
دلداده
♫♪زیبـــاے مُرداب ♪ ♫

» صفحات اختصاصی «

» لوگوی لینک دوستان «


» طراح قالب «