دوستان اینترنتى، دشمنان خانگى
در شماره پیش گفتیم که بسیارى از دوستىها به مدد اتاقهاى گفتوگو و چترومهاى داخلى و خارجى طعم دیگرى دارد. اگرچه در بسیارى از کشورها افراد از چت، براى تبادل اطلاعات و دوستیابىهاى علمى - تحقیقاتى استفاده مىکنند، اما در ایران جوانان ساعتها به گفتوگوهاى تفریحى مىپردازند. و حالا ادامه مطالب...
به عقیده عدهاى از طرفداران چت رومهاى داخلى،«حالا که مىتوان با هر کسى دوست شد، چرا یکى دوتا(حالا که مالیات هم ندارد!)»؟ این امر، خود دلیلى است بر بى اعتمادى اکثر افراد به چترومهاى داخلى؛ زیرا گاهى افرادى خود را داراى تحصیلات عالى، موقعیتهاى اجتماعى و از طبقات خاص فرهنگى معرفى مىکنند و در صدد ایجاد رابطه دوستى با دیگران بر مىآیند و با جلب اعتماد آنان و پى بردن به مسائل شخصى افراد، پس از مدتى به اخاذى و باج خواهى از آنان مىپردازند که این مسائل علاوه بر ضربههاى روحى و عاطفى ناشى از وابستگى و اعتماد به شخص مقابل، موجب جرایم غیر قابل تصور و در مواردى منجر به قتل و جنایت مىگردد.على اسلامى(علوم اجتماعى)، مخالفت خود را با چت ابراز داشته، معتقد است که افراد تحصیل کرده وقت خود را صرف چت نکرده، بلکه از کتابخانههاى اینترنتى استفاده مىکنند.
محمد شش خان(نساجى)، دوست اینترنتى را به سبب خطرات احتمالى آن رد کرده، مىگوید: «لزومى ندارد که به دنبال چنین دوستانى بروم؛ چون خطاى زیادى دارد».
سحر(سال دوم زبان انگلیسى)، دوست اینترنتى را بسیار عالى دانسته، این چنین از آشنایى خود گفته است: «به طور اتفاقى با شخصى روبهرو شدم که بسیار فهمیده بود و در رفع مشکلات درسى ام بسیار کمکم مىکرد و بعدها این آشنایى تبدیل به دوستى خانوادگى شد و الان من در شرف ازدواج با ایشان هستم؛ اما نمىشود به همه اعتماد کرد؛ من شانسى با آدم خوبى روبهرو شدم».
سعید. ب(پژوهشگرى علوم اجتماعى):«در چت رومهاى داخلى و خارجى، دوستان بسیارى پیدا کردهام که در مورد مسائل روز و مناسبتها، مثل انتخابات ،چهارشنبه سورى، عید نوروز و... با هم صحبت مىکنیم؛ اما به هر حال معلوم نیست چه کسى راست مىگوید و چه کسى دروغ! بعضىها پسرند و خود را دختر معرفى مىکنند و گاه برعکس. کافى است خود را دختر معرفى کنیم؛ آن وقت آن قدر پیغام دریافت مىکنى که کامپیوتر هنگ مىکند. به هر حال روى این روابط نمىشود حساب کرد و براى ازدواج هم همین طور».
محمود کاظمینى(نساجى)، عدم آشنایى افراد با زبان انگلیسى را دلیل عمده استفاده نکردن از چت رومهاى مفید خارجى مىداند و دوست اینترنتى را به دلیل عدم اطمینان به شخص مقابل توصیه نمىکند.
مریم سلیمى(نرمافزار):«اینترنت عالیه؛ خود من کلى مطلب مرجع مورد نیاز براى انجام پروژه پایانى را از طریق ایمیل از یکى از اساتید دانشگاه فردوسى مشهد به دست آوردهام که واقعاً جامع و کامل بود».
احسان میر محمدى(معمارى):«دوستىهاى اینترنتى تا زمانى خوب است که افراد حریم خود را رعایت کنند. همه چیز به خود آدم بستگى دارد؛ اما مشکل زمانى شروع مىشود که رابطه عاطفى و در حقیقت نوعى وابستگى و عادت بین آنها ایجاد مىگردد. به هر حال دوست اینترنتى پشت خیلى چیزها خود واقعى اش را پنهان مىکند».
بهاره.ج(علوم ارتباطات): «دوستى اینترنتى همهاش خالى بندیه! نباید به چیزى که دل ندارد، دل بست.»
على احمدى(کامپیوتر):«در چت رومهاى ایرانى، بیشتر، مسائل و حرفهاى غیر اخلاقى مطرح مىشود؛ به همین دلیل ترجیح مىدهم از آن استفاده نکنم. دوست عادى بهتر است؛ چون در این دنیاى غیر واقعى، خیلى تقلب مىشود».
آقاى سِمکو پناه(ترم آخر الکترونیک):«اینترنت فوق العاده است و من از این طریق توانستهام با یکى از دانشگاههاى اتاوا ارتباط برقرار کنم و با ارسال سوابق تحصیلىام، بورس آن دانشگاه راکسب کنم. استفاده از اینترنت، به فرهنگ افراد بستگى دارد؛ به طورى که بزرگى مىگوید: وقتى ما براى استفاده از هواى تازه، پنجرهاى را مىگشاییم، مسلماً به همراه آن گردوغبار و... نیز وارد خانه خواهد شد».
جمعى دیگر از دانشجویان اصلاً اطلاعاتى از دوستان اینترنتى و...نداشتهاند و عدهاى دیگر اینترنت را فقط مختص رشته کامپیوتر مىدانند؛ اما به گفته گروهى دیگر، دوست اینترنتى پیش کش! فکرى به حال کامپیوترهاى سایت دانشگاه بکنید که یا به اینترنت وصل نیستند یا فقل مىکنند یا فارسى ندارند و تازه اگر همه اینها درست باشد، آن قدر سرعت پایین است که از خیر هر چى درس و پروژه و...مىگذرى تا چه رسد به گشت زنى در سایتهاى تفریحى...».
در این میان، افرادى نیز مشغول همسر یابى اینترنتى هستند؛ پدیدهاى که از لابه لاى سایتها و چترومهاى داخلى و خارجى سربرآورده، در کشور ما عمرى حدود پنج سال دارد و افراد از طریق فرم اطلاعات شخصى، خصوصیات ظاهرى، عقاید و سایر مسائل روحى و شخصیتى خود، فرد مورد نظر خود را انتخاب مىکنند. این مسئله هر چند با ارائه احکام شرعى و مسائل قانونى انجام مىگیرد و باعث گسترش اینترنت در حوزههاى غیر تخصصى و خصوصاً اجتماعى مىشود، اما یک نکته هنوز باقى است و آن این که مشکل جوان امروز، یافتن همسر مناسب نیست؛ بلکه معضلات اقتصادى و فرهنگى است. اینترنت شاید بتواند افرادى را با هم آشنا سازد، اما آیا مسائل و مشکلات زندگى مشترک را نیز حل خواهد کرد؟ شگفت آور است اگر بدانیم کسب مقام جهانى طلاق به لطف ازدواجهاى اینترنتى، چند سالى است که از آن کشور ماست.1
لازم به ذکر است که چترومها و گردهمایىهاى اینترنتى و سایتهایى نیز وجود دارند که در ظاهر با عنوان بحثهاى علمى - دانشجویى، عضوگیرى کرده، به نقد و بررسى موضوعات مختلفى مىپردازند؛ موضوعاتى که بیشتر مغرضانه بوده، در جهت نیل به اهداف و مقاصد گروهها و احزاب مختلف طراحى شدهاند و بسیارى از آنها با برقرارى گفتوگوهاى اینترنتى و جلب اعتماد جوانان، آنها را به نقاط مشخص کشانده، بعد از اغفال، مورد سوء استفاده قرار مىدهند.
ترویج افکار انحرافى و بیان دلایل و توجیهات، ارائه نظریهها و تئورىهاى ضد مذهب و طرح سؤالاتى مغرضانه، از جمله مطالبى است که در برخى از سایتهاى داخلى و خارجى به چشم مىخورد.
کاربرد زبان نفرت در اینترنت، به جهت دامن زدن به مسائل نژادى و بیگانه ستیزى، سوء استفاده از مسائل و مشکلات مطرح در جامعه، طرح موضوعاتى چون جنگ، آزادى، دموکراسى و... به گونهاى که اهداف آنان را تأمین نماید و نیز تحریک نسل جوان و ارائه برداشتهاى نادرست از حوادث و رویدادهاى جهانى و... همه و همه کافى است تا اینترنت را از یک ابزار کارآمد و سودمند، به اسلحهاى خطرناک در دستان سود جویان و مغرضان مبدل کند و بى شک قربانى این سلاح، همه آنانى هستند که ارزشهاى علمى و هزینههاى اقتصادى و آرمانهاى انسانى این تکنولوژى را به خوبى درک نکرده، دشمنان پنهان را دوست مىپندارند.
.::مرجع کد آهنگ::.
.::دریافت کد موزیک::.